- Bakliyatlar en ucuz protein kaynağıdırlar. Özellikle et, yumurta gibi protein kaynaklarından uzak beslenmek zorunda kalanlar haftada iki üç defa bakliyat tüketmelidir.
- Baklagiller zengin bir mineral ve vitamin deposudur. Kalsiyum, demir, çinko, magnezyum mineralleri ile B12 vitamini, tiamin, niasin, folik asit ve E vitamin baklagillerde bol miktarda bulunmaktadır.
- Baklagiller kolesterol içermezler, bu nedenle kolesterol diyeti yapmak zorunda kalanlar ve kalp hastaları için önemli bir besindir.
- Baklagiller vücuttaki kan şekerini dengelerler.
- Baklagiller posalı gıda maddeleridir. Düzenli olarak baklagil tüketmek kalın bağırsağı düzenler ve zararlı bakterilerin üremesine izin vermez. Rektum kanserine karşı koruyucu etki sağlar.
- Baklagiller tokluk duygusu uyandıran gıda maddeleridir. Bu nedenle fazla kalori barındırmayan baklagillerin diyet yapanlar tarafından bolca tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
BAKLAGİLLERİN FAYDALARI
Kış aylarının vazgeçilmez gıda maddeleri arasında önemli bir yeri olan baklagiller sağlığımız için de çok faydalı besinlerdir. Uzmanlar sadece kış aylarında değil her mevsim bakliyat tüketmemizi söylüyorlar. İşte baklagillerin faydaları:
Yazar
Etiketler:
baklagil,
baklagillerin faydaları,
diyet,
SAĞLIK
Unknown
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder